Det här att våren var så seg i år har ändå sina fördelar. Som att jordgubbssäsongen sträcker sig långt in i juli, ja ända till slutet.
Godast är förstås att äta dem direkt från plantan, solvarma och söta.
Men spara några och baka en paj, vetja. Den här jordgubbspajen är så fantastisk att jag bakar den i parti och minut, sedan Johanna bjöd på den en gång för tre somrar sedan.
Eftersom det här är en smakupplevelse som alla borde få vara med om sprider jag receptet vidare här till min lilla läsarskara (och hoppas att Johanna inte misstycker).
Till degen behöver du:
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver1 dl Socker
100 g Smör
1 Ägg
Till fyllningen:
250 g Jordgubbar
3 dl Gräddfil2 Ägg
1 dl Socker
2 tsk Vaniljsocker
Blanda samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform.
Skiva jordgubbarna och fördela över pajskalet. Rör ihop fyllningen och
häll över jordgubbarna. Grädda i 200° i 30-40 minuter. Den ska få lite färg. Pajen är fin som den är, men blir extra fin med lite färska jordgubbar och myntablad på. Vänta några timmar och servera pajen kall.
Ps. Det bästa är att OM det mot förmodan skulle bli något över, så blir den bara godare efter att ha stått något dygn i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar