tisdag 6 maj 2014

Vildtomater


Nu ska jag berätta om en av de godaste förrätterna jag vet. Det är lite som en ny version av insalata caprese där olivoljan bytts ut mot brynt smör.


Du behöver: Tomater (finast blir det med ekologiska vildtomater i olika färger), buffelmozzarella, ekologisk basilika, en rejäl klick smör (tänk 75 gram till fyra personer), ekologisk citron, salt och nymald peppar.


Skär tomaterna i halvor eller skivor. Riv osten i mindre bitar och blanda på ett fat. Bryn smöret i en stekpanna (det ska smälta, sedan bubblar det upp och därefter börjar själva bryningen. Pressa citron över tomaterna och osten, och häll på det brynta smöret. Avsluta med några basilikablad, salt och nymald peppar.

Receptet kommer från någon av Tina Nordströms kokböcker och var med i DN för ett år sedan. Eftersom rätten bygger på tomater är den godast på sommaren när tomaterna smakar som mest.

2 kommentarer:

  1. OMG, så ser gott ut!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Yepp, mycket gott. Perfekt för dig som odlar egna tomater ju!

    SvaraRadera