fredag 4 januari 2013

Nyårsafton nästan som på 20-talet

En del kanske tycker att nyår är en tid då man summerar året som gått och blickar framåt. Det tycker inte vi. Så vi satsade på 1920-talsmiddag i år. Fast det glömde Peter bort lagom tills han skulle klä sig, då han plötsligt bytte årtionde till 70-talet.
Våra snittar serverades i alla fall på en silverbricka i 20-talsstil, men den kom visst inte med på bild.
En 20-talsklädd Hanna var där förstås.
Och Ulf.
Osvald fick lägga sig innan maten, men Ofelia var med till tio i alla fall.
Vi dukade med våra finaste kristallglas i olika färger. Till dem blev det flott med vita tallrikar, vita servetter och vita blommor. Duken som jag älskar är en klassisk holländsk linneduk som vi har fått av Sofia.
Fint med olika vita blommor i låga vaser. Osvald och Ofelia hjälpte till med arrangemanget. Deras blommor blev extremt korta. Men det gör inget, det är bara snyggt med olika längder.
 En del av blommorna som Osvald ryckt kronblad av hamnade i servettringar gjorde av spets.
Vi åt hummersoppa till förrätt. Och sedan åt vi... eh... en fisk som vi dagen efter upptäckte var rödlistad. Förlåt hälleflundran! Vi ska inte göra om det, vi lovar! Men hjälp vad gott det var, kanske årets godaste. Det tyckte alla utom Ulf som tydligen hade ätit något ungefär lika gott i november.
Till efterrätt gjorde jag även årets godaste äppelkaka med mandelkräm och vaniljäppelkompott i.
Vid det laget hade Ofelia somnat för länge sedan och det var dags att öppna champagnen och titta på fyrverkerierna. Kanske att det här är sista nyårsaftonen som vi bor så här ovanför staden med hela himlen utanför fönstret. 2013... det måste nog bli året då vi flyttar till något större.

Gott nytt år till er alla. Jag håller tummarna för att det händer en massa bra grejer i år.

2 kommentarer: