fredag 30 mars 2012

Osvald åtta månader

 Nu är Osvald åtta månader och enligt dagens mätning är han 71 cm lång och väger 9 kilo. En helt genomsnittlig liten bebis enligt BVC-kurvorna. Men jag tycker att han ser lite smal ut, för jag är ju van vid runda små bebisar som ligger minst ett snäpp över viktgenomsnittet.
Den här månaden har han krupit omkring och utforskat världen. Han har lärt sig att resa sig mot olika föremål, och så har han ju fått två små tänder. Han fortsätter att vara nöjd och glad och det märks redan att han har humor. Utom vid middagstid. Då vill den här kvällströtte killen bara sova. Men vi försöker hålla honom vaken till klockan sju i alla fall, eftersom han riskerar att vakna lite väl tidigt annars.
 Och så har han varit och hälsat på sin nye lille kusin och passade på att leka lite med lego. Osvald som brukade vara minst i släkten, såg plötsligt väldigt stor ut.
Dessutom har han varit på solsemester till Spanien och silat sand mellan fingrarna för första gången. Det tyckte han väldigt mycket om. Så fort det blir vår på riktigt så ska han få börja leka i sandlådan här hemma också.
 Första doppet i poolen blev också en succé. När vi var i Spanien var jag och Peter ute och åt middag tillsammans för första gången på åtta månader. Osvald fick visserligen följa med, men sov sig igenom hela tillställningen i vagnen.
 Annars har den största konkreta förändringen varit att det är Peter som är hemma med honom om dagarna nu. Fast jag har fått låna Osvald vissa dagar då Peter har haft manusmöten och annat. Det är tur för min föräldraledighet blev så kort. Tyvärr blir Peters ännu lite kortare eftersom Osvald måste börja på dagis redan i augusti för att vara säker på att få plats.
Och så har han haft 39 graders feber för första gången. Också en erfarenhet. Fast när just den här bilden togs var han bara lite trött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar