fredag 19 juli 2013

I Mumindalen


Både Osvald och Ofelia är djupt inspirerade av Mumin för tillfället. Det första Osvald säger när han vaknar är att han vill se på Mumin, och när man frågar var Ofelia bor, svarar hon: "I Hägerstensåsen i Mumindalen". Ibland vinkar Osvald till mig och säger: "Hejdå Muminmamman", och det händer att han sover med sin Muminpyjamas i handen, som en snuttefilt. Han har till och med fått en Stinky-tröja av oss, eftersom Stinky är lite av hans favorit.

Därför är det inte så konstigt att Muminkaraktärerna även har letat sig in i Ofelias bildvärld. Här ovanför har hon ritat Muminpappan med den höga hatten till vänster, bredvid Muminmamman i sitt randiga förkläde. Sedan är det lite oklart vem den tredje personen är, men längst till höger ser ni snorkfröken i sin lugg. Snorkfröken är för övrigt Ofelias favorit.


Här är Muminmamman och Muminpappan igen. Härom dagen när de tittade på Mumin sa Ofelia: Hos oss är det pappa som lagar mat, men i Mumindalen är det bara Muminmamman. Och så är det ju. Muminmamman och Muminpappan är väldigt könsstereotypa. Men så länge hon har en matlagande pappa som förebild och en mamma som bygger saker (?) så är det kanske inte hela världen? Jag måste alltså bara börja snickra lite.


 Här ser ni Mårran i Ofelias version.


En hattifnatt.


Och så Mårran och Muminmamman igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar