onsdag 31 juli 2013

Osvald 2,0

Nu är han alltså två år, denna ljuslockiga lille kille med den gulligaste lilla näsan och det sötaste lilla skrattet.
Han är nästan alltid glad, förutom när han är väldigt arg – då spänner han sig som en liten ostbåge och skriker som en galen. Han tycker om korv, älskar ballonger, russin, popcorn och glass, och gråter inte det minsta när han får sprutor. Han kan räkna till tolv, har en treårings ordförråd, skrattar så han kiknar när man jagar honom och frågar ständigt "varför då?" Han kan hela bockarna bruse-sången utantill, är en fena på iPad och tycker att Muminfilmerna är det bästa på hela Internet.
Han tycker inte om avsked, men gillar desto mer att kramas. Han blir trygg av att ha fingrarna i sina föräldrars hår och säger saker som "Vilken fest!" när alla äter frukost samtidigt på morgonen.
Han hatar att byta blöja men älskar grävskopor, smultron, nappar, att packa saker i väskor och alla sorters djur. Han är rädd för gräsklippare, är lite blyg när han träffar nya människor, men smälter genaste om man kittlar honom lite på magen.
Han får redan beundrarpost av kompisarna på dagis men om han själv får välja är han helst med storasyrran. Ofelia är hans största idol och bästa kompis. Det hon gör, vill han göra. Det händer förstås att han slåss och snor hennes grejer, men oftast är han snäll och delar med sig.
Jamen ni hör ju. Han är ju helt bedårande. Vår lilla tvååring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar