tisdag 10 januari 2012

Pippi, pärlor och ett gäng pannkakor

När vi fick hem en julledighetslapp att fylla i från dagis i början av december tänkte vi att Ofelia bara skulle vara hemma en vecka. Hon brukar ju klättra på väggarna efter några dagar. Men sedan kändes det inte bra att lämna henne på dagis när så många andra barn var lediga, så det slutade med att hon var hemma i två och en halv vecka. I går var sista dagen. Här kommer det, Ofelias första jullov, i 12 bilder:

En bra sak med julen är att man får en massa nya leksaker att leka med. Ofelia (dvs vi) hade mest önskat sig pysselgrejer i julklapp, så vi har ritat, målat och gjort pärlhalsband som om det gällde livet.
 Jag och Peter turades om att sova ut om förmiddagarna och ibland var det redan dags för lunch när jag kom upp. Amerikanska pannkakor med facon till exempel. (Facon uttalas fejkon och är fejk-bacon gjord på soja för oss som inte gillar att äta grisrumpa).
 När Ofelia leker vill hon gärna att Osvald ska vara med och leka samma sak. Just nu är hon mycket för skojiga hattar.
 När vi tröttnade på att vara inomhus tog vi på oss en massa kläder och gick och fikade i Vinterviken. De här gulliga tofflorna har förresten Peters kompis Helena filtat åt Ofelia en gång i tiden. Nu får de värma Osvalds fötter.
 Medan Ofelia sprallade loss i lekparken i Aspuddens djurpark...
 ... sov Osvald gott i friska luften.
 En dag kom barnens mormor hit och lekte.
En annan dag var vi ute hos Per, Stina och Julia.
Kusinmys.
 Och så var vi på födelsedagskalas och mer kusinmys hos Martin, Sara och Egil.
Vi sparkade boll tills ungarna blev helt svettiga...
... och fick ta igen sig med en Bamsetidning i sängen. På det hela taget ett himla mysigt första jullov alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar