måndag 31 oktober 2011

Osvald tre månader

I går fyllde Osvald tre månader. Han har vuxit massor och är inte någon späd nyföding längre.
Han har fortsatt att vara en nöjd och glad liten person. Jag vet att jag är partisk, men han är faktiskt helt underbar och charmar skiten ur de flesta. Han har ett sådant gulligt leende, och blir så glad när man skrattar mot honom att han kryper ihop med hela kroppen.
Den här månaden har han lärt sig att greppa saker och kan ligga långa stunder och utforska saker i babygymmet. Och så har han börjat öva på att sitta själv utan stöd och är inte långt från att kunna vända sig från rygg till mage.
Om någon fortfarande tvivlade verkar det dessutom stå klart att han blir blåögd och blond som sin storasyster. Vi trodde först att Osvald skulle få min hårfärg, för håret han föddes med hade något rött i sig. Men precis som Ofelia tappade han den första kalufsen och det hår som nu vuxit ut är väldigt ljust, nästan ljusare än hennes.
 Osvalds första tre månader har gått så snabbt. Och samtidigt känns det som att han har varit med oss mycket längre än så. Hur som helst är jag helt galen i honom. Tänk att han finns! Vilken lycka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar