fredag 1 oktober 2010

Äppelris

En av de bästa sakerna med hösten är att äpplena är som godast nu. Hela september har Lilla O fått dem finrivna som mellis, medan vi har lagat äppelris. Eftersom jag håller på att öva på att ta fina bilder till bloggen, hängde jag över axeln på P och dokumenterade när han lagade sista omgången innan Berlinresan:

Bäst är att använda just svenska höstäpplen, eftersom de inte är så fasta. De kokar helt enkelt ihop bättre.
Skala, kärna ur och...
... skär äpplena i mindre bitar.
Häll äpplena i en kastrull, släng i några skedar socker, en kanelstång och en skvätt vatten, och koka på låg värme tills...
... det kokat ihop till en kräm. Rör inte om för mycket, det är gott med lite bitar i.
Koka några portioner vanligt ris och rör ihop med äppelkrämen. Klart! Äppelriset äts precis som gröt eller kräm med lite mjölk. Dessutom klarar det sig fint i kylen i flera dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar