måndag 25 oktober 2010

Lilla O testar: Babysim

I Stockholm behöver man aldrig ha tråkigt under föräldraledigheten. Det finns så många olika aktiviteter att man knappt vet var man ska börja. Det är alltifrån barnvagnsbio till barnvagnsgympa. Hittills har jag varit ganska dålig på att utnyttja de här möjligheterna, men å andra sidan är det först nu som Lilla O är tillräckligt stor för att ha någon riktig glädje av dem.

Så nu har jag bestämt mig för att jag och Lilla O ska bli bättre på att utforska de babyaktiviteter Stockholm har att bjuda på. Och ni kan förstås följa oss här på bloggen, under den nya vinjetten "Lilla O testar". Vi började redan förra veckan med att testa lekland, och det kan ni läsa om här.

Men nu ska jag berätta om när Lilla O testade babysim i våras (ni får ursäkta att bilderna är lite dåliga, de är tagna med en rätt usel undervattenskamera):

Vi började i maj, när Lilla O var fyra månader.
Många simhallar har babysim, men vi gick på ett ställe på Kungsholmen som är helt specialiserat på det. Vattnet är 34 grader varmt och omklädningsrummen är perfekt anpassade för mammor och pappor med små hala bebisar.
Vi gick åtta gånger. Varje gång inleddes med en sångstund och sedan fick vi lära oss lite nya grepp och trick. Sedan var det bara att bada och leka helt fritt. För varje gång som gick, närmade vi oss det stora dyket.
Lilla O trivdes som fisken i vattnet. För att undvika olyckor, har ungarna på sig speciella badbyxor. Lilla O fick sina fina från sin morfar.
Man badar i ungefär 30 minuter, och eftersom vi gick vid lunchtid, kunde Peter vara med varje gång.
Babysim är bra för en massa saker som kroppsuppfattning, motion och vattenvana. Dessutom fungerar vågorna lite som massage. Men vi gick mest för att det var så roligt. Man märkte att Lilla O verkligen tyckte om det.

Utvärdering: Babysim
Vi var väldigt nöjda med den här kursen och tänkte nog att vi skulle fortsätta i höst också. Det var verkligen jättemysigt att gå och bada ihop, och den enda anledningen till att vi inte har fortsatt nu i höst är att vi har haft så mycket annat att göra. Men nu när jag tittar på bilderna igen, blir jag faktiskt lite sugen på att anmäla oss till ännu en kurs... Den enda nackdelen jag kan komma på är att det är ganska dyrt. En kurs på åtta gånger kostar 1300 kronor, och det är det definitivt värt. Men vill man gå en hel termin blir det ganska mycket pengar.
Betyg: 5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar