onsdag 20 oktober 2010

Vad varje nybliven förälder bör ha

Vi fick en massa gulliga kläder och gosedjur i present när Lilla O kom och det var förstås hur uppskattat som helst. Men härom dagen bad en kompis om några tips på andra lite annorlunda presenter som nyblivna föräldrar kan tänkas uppskatta. Så nu har jag gjort en liten lista på mer oväntade saker som vi har fått i present eller hittat själva:

1. Nätnappen hade vi nog aldrig kommit på att köpa själva, om vi inte hade fått den av min kusin. Men den är faktiskt helt fantastisk. Stoppa en liten bit frukt i nätet och stäng igen, så kan ungen tugga i sig innehållet utan att sätta något i halsen. Vi stoppade jordgubbar, tomater, äpple och vindruvor i vår. Nätnappen finns att köpa i välsorterade barnbutiker och kostar runt hundralappen.

2. Gips att göra handavtryck i är en annan bra present. Vi fick den här ramen med plats både för ett foto och gipsavtryck av Stina, men man kan ju lika gärna köpa en liten påse gips bara. Eller varför inte en burk med fingerfärg? Handavtryck blir fina minnen för framtiden.

3. En mätsticka är kul att ha. På Designtorget finns en rolig variant av plastfickor där man kan stoppa in ett foto på barnet varje gång han eller hon når en ny längd. Kostar 195 kronor och säljs här.
 
 4. Personliga namnnappar har jag skrivit om tidigare. De är en rolig present om man vet att barnet tar napp. De säljs i paket om tre som kostar under hundralappen. Ni hittar dem på namnnappen.se.

5. Fina napphållare är alltid bra. Om barnet inte använder napp kan man använda den till att spänna fast leksaker som barnet lätt tappar. De här fina napphållarna har jag också skrivit om tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar