söndag 7 november 2010

Den dansande trafikpolisen

Trafiken på Västbanken är ofta ett tröttsamt kapitel, men i Ramallah är det faktiskt riktigt roligt att sitta fast i bilkö. Det beror på den dansande trafikpolisen Raed Ismain Abu Awad, som styr trafiken med rörelser som hämtade direkt ur en Michael Jacksonvideo. Med outtröttlig energi snurrar han runt, vrider upp handen i ett stopptecken, moonwalkar tillbaka till övergångsstället och hjälper en dam över gatan, för att sedan ta några jazzdanssteg åt sidan och med en ormlik rörelse vinka fram nästa bil.

Det började med att Raed gick en kurs i att dirigera trafik hos den svenska Polisen. Efter kursen bestämde han sig för att krydda den traditionella tekniken med lite dansanta inslag och uppmuntrad av bilisternas leenden, utvecklade han trafikdirigerandet till ett helt dansnummer. På kuppen har han blivit en av Ramallahs främsta turistattraktioner och stans stolthet.

Den här gången har jag inte sett honom än, men jag hoppas få en skymt av honom innan jag åker härifrån. Ni som inte är i Ramallah kan kolla in Raeds teknik här:

1 kommentar: